Чому трудоголіки шкодять собі і компанії

Експерти кадрового порталу пояснюють: працьовитість - це риса характеру, яка полягає в позитивному ставленні людини до праці, а трудоголізм - це втеча в роботу від повсякденного життя.

Працьовиті люди живуть повноцінним життям, завжди знаходячи час на відпочинок, особисте життя, спілкування, хобі. Трудоголіка ж відрізняють постійні переробки, неможливість перемкнутися і зробити перерву, бажання будь-що-будь одержати схвалення шефа.

Трудоголізм - це залежність, і тому має ряд негативних наслідків, причому як для самого трудоголіка, так і для тих, хто його оточує.

1. Заражає всіх під час хвороби

Трудоголіки не ходять на лікарняний. Чхаючи, кашляючи і температури, вони ходять на роботу, заражаючи всіх навколо - як в транспорті, так і в офісі. Та й самому трудоголікові це рано чи пізно "вилізе боком". Якщо не давати організму нормально відновлюватися, він неодмінно "помститься", і тоді лікуватися доведеться набагато довше.

2. Показує не найкращі результати

Постійні переробки не призводять до кращих результатів. Часто відбувається зворотне: людина зациклюється і не може знайти нові, більш раціональні шляхи вирішення завдань.

Крім того, трудоголіки більш схильні до професійного вигорання і апатії. Вони є надлишковими перфекціоністами, при цьому менш креативні й спритні. Виконуючи день в день звичну роботу, не відпочиваючи і не перемикаючись на інші види діяльності, людина просто втрачає сенс діяльності.

3. Створює напружену обстановку в колективі

Не секрет, що колеги трудоголіків не люблять. По-перше, якщо людина сидить на роботі по 12-14 годин, то деяким стає некомфортно йти після закінчення робочого дня. По-друге, нерідко трудоголіки страждають "манією величі". Деякі ще й повчати починають: адже вони працюють більше всіх, а значить, мають право критикувати і вимагати.


Джерело: https://kp.ua/life/652930-vse-ne-tak-kak-kazhetsia-pochemu-trudoholyky-vrediat-sebe-y-kompanyy