Неофіційне працевлаштування в Україні на мінімумі за 10 років

За останній період значно зросла кількість тих, хто влаштувався на роботу офіційно і тепер буде платити податок.

В Україні зменшується кількість громадян, які працюють неофіційно, повідомляє прес-центр Держслужби зайнятості.

На даний момент показник неформальної зайнятості є найнижчим за останні 10 років.

"Сприяння детінізації залишається пріоритетом державної служби зайнятості. Маючи найбільшу базу вакансій, ми допоможемо українцям і українкам знаходити легальну роботу", - заявила директор служби Ольга Макогон.

Відзначається, що кількість зайнятого населення у віці 15-70 років в 1 півріччі 2019 року, порівняно з 1 півріччям 2018 року, зросла на 202 тис осіб і склало 16,5 млн осіб.

"Кількість працюючих у тіньовій сфері скорочується і одночасно збільшується число зайнятих офіційно.

Кількість зайнятих громадян у віці 15-70 років в неформальному секторі економіки в 1 півріччі 2019 скоротилася на 94 тис осіб і склала 3,5 млн чоловік. Питома вага зайнятих у неформальному секторі, серед усього зайнятого населення, зменшилася з 21,8% до 21% ", - говориться в повідомленні.

Серед видів економічної діяльності неформальна зайнятість була найбільш поширеною в сільському, лісовому і рибному господарствах (42%), в оптовій і роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів (18%), а також в будівництві (16%).

Найбільш поширена неформальна зайнятість серед осіб у віці від 40 до 49 років (в неформальному секторі за підсумками першого півріччя були зайняті 829,7 тис громадян).


Джерело: https://korrespondent.net/ukraine/4153375-neofytsyalnoe-trudoustroistvo-v-ukrayne-na-mynymume-za-10-let