НБУ прогнозує зростання переказів від трудових мігрантів

Національний банк України прогнозує, що у поточному році обсяги грошових переказів в Україну від трудових мігрантів зростуть з $11,6 млрд в 2018 році до $12,2 млрд. Про це написав глава ради НБУ Богдан Данилишин в Facebook.

"Грошові перекази - все більш вагоме джерело валютних надходжень в Україну. За даними Світового банку, починаючи з 2016 року їх обсяг стійко перевищує 10% ВВП… Загальний обсяг грошових переказів у світі за 2017 рік склав $580,5 млрд. Зазвичай вони роблять істотний позитивний макроекономічний вплив на стабільність обмінного курсу", - зазначив він.

За його інформацією, в Україну четвертий рік поспіль зростають грошові перекази з Польщі (з 1,4 до $3,6 млрд), США (з 500 млн до $800 млн) і Чехії (з 300 млн до $800 млн). Також НБУ зафіксував зростання переказів з Італії, Великобританії, Німеччини, Кіпру, Ізраїлю і тд. З Росії за останні роки грошові перекази, навпаки, скоротилися - з 1,7 млрд до $1,1 млрд, додав Данилишин.

За даними Мінсоцполітики, на постійній основі за кордоном на заробітках на кінці грудня минулого року перебувало 3,2 млн українців. За оцінками міністерства, в середньому "в міграційному рухомому процесі" беруть участь від 7 до 9 млн осіб.


Джерело: https://finance.liga.net/ekonomika/novosti/nbu-prognoziruet-rost-perevodov-ot-trudovyh-migrantov