На співбесідах просять пограти у відеоігри замість заповнення анкет

Американський фінансовий холдинг JPMorgan Chase розробив нову методику для проведення співбесід та стажування кандидатів на роботу. За словами керівника відділу рекрутингу JPM Метта Митро, зараз претендентів просять грати у відеоігри замість заповнення нудних анкет – цей спосіб дозволяє набагато точніше визначити можливості потенційного співробітника.

Пілотна програма була розроблена стартапом AI під назвою Pymetrics, і використовується для оцінки стажистів за різними показниками, включаючи увагу, пам'ять і навіть альтруїзм. Профілі в іграх, згенеровані кандидатами, порівнюються з профілями штатних і успішних співробітників фірми для визначення кращого для них місця роботи у фінансовому холдингу.

Штучний інтелект, як показує практика, аналізує отриману інформацію набагато краще і точніше, ніж рекрутери, які покладаються лише на резюме та чесність здобувача.

Самі ігри здаються нешкідливими для гравця. Журналісти Engadget спробували деякі з них і навели приклад, де вам треба швидко наповнити повітряні кулі водою на швидкість, не поглинаючи їх – таких повно на мобільних пристроях. На перший погляд, гра виглядає дуже просто, але за нею ховається штучний інтелект, який активно оцінює можливості гравця.

JPMorgan Chase стверджують, що ігри більш точні, ніж деякі стандартизовані тести, такі як Myers-Briggs. Анкети, як правило, мають більш широкии межею похибки з-за того, що кандидати переоцінюють або підбирають відповіді у відповідності з тим, що, на їх думку, бажає побачити роботодавець, а це не зовсім чесно.

Ігри – набагато більш об'єктивний інструмент для оцінки, так як гравці підходять до поставлених завдань таким чином, щоб досягти найбільш кращого результату. Pymetric дивиться на отриманий результат і оцінює потенційні можливості кандидата і підшукує йому найбільш підходящу посаду.

На поточний момент програма найму по відеоігор тестується на стажерів і триватиме до 2020 року, перш ніж її візьмуть за основу для майбутніх проектів у сфері рекрутингу. JPMorgan Chase також підкреслює, що подібна технологія — це всього лише зручний інструмент для відділу кадрів, який просто спрощує процес вибору.


Джерело: https://www.segodnya.ua/lifestyle/science/na-sobesedovaniyah-prosyat-poigrat-v-videoigry-vmesto-zapolneniya-anket-1238044.html