Кабмін виділив мільярд на зарплати шахтарям

Гроші будуть виділені в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік.

На погашення боргу по заробітній платі перед гірниками буде виділено один мільярд гривень. Таке рішення на засіданні ухвалив уряд України, повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель на своїй сторінці в Facebook пізно ввечері в суботу, 12 жовтня.

За його словами, гроші будуть виділені в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік. Тепер документи з цими змінами передадуть на затвердження до Верховної Ради.

"Дана сума (1 млрд гривень - ред.) передбачена в проекті закону України Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2019 рік за бюджетною програмою Реструктуризація вугільної галузі, який схвалив уряд. Чекаємо швидких рішень в парламенті", - зазначив Оржель.

Нагадаємо, 11 жовтня в Сєвєродонецьку гірники з трьох шахт влаштували пікет біля будівлі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Акція протесту була пов'язана із заборгованістю по зарплаті.

За даними голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, держава заборгувала шахтарям ДП Первомайськвугілля 135 млн гривень, а працівникам ДП Лисичанськвугілля - 120 млн гривень.

Також на цьому тижні в Луганській області розпочався страйк гірників шахт Новодружеська і Гірська ПАТ Лисичанськвугілля. Вони вимагали виплатити борги із зарплати.


Джерело: https://ua.korrespondent.net/business/economics/4149237-kabmin-vydilyv-miliard-na-zarplaty-shakhtariam