Кабмін хоче збільшити мінімальну зарплату: коли і на скільки

Кабінет Міністрів пропонує підвищити з 1 січня мінімальну заробітну плату на 550 гривень. Ці зміни закладені у державному бюджеті на 2020 рік, який вже 15 вересня внесуть у Верховну Раду.

Проект нового бюджету на 2020 рік передбачає, що середньомісячна заробітна плата складе 4723 гривні, про це глава Мінфіну Оксана Маркарова повідомила на брифінгу.

Таке зростання заробітної плати у Міністерстві фінансів називають "істотним".

Мінімальна заробітна плата, яка закладається в цей бюджет, збільшується на 550 гривень і становитиме, за станом на 1 січня 2020 року: 4 тисячі 723 гривні. Це відповідає показникам зростання. Ми вважаємо, що якесь збільшення цієї цифри, воно вже не відповідало зростанню продуктивності, – заявила Маркарова.

Проект держбюджету на 2020 рік презентували 15 вересня на засіданні Кабінету Міністрів. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що його внесуть до Верховної Ради 15 вересня, як цього вимагав президент.

Хто і як затверджує державний бюджет України?Міністерство фінансів готує законопроект про державний бюджет на рік. Потім документ надходить на розгляд Кабміну, який повинен затвердити цей проект. Після цього документ надходить у Верховну Раду. Там бюджету розглядається у трьох читаннях: між першим і другим в законопроект можуть вносити поправки. Коли проголосують за бюджет депутати після третього читання, підпишуть спікер і президент і опублікують в офіційній пресі уряду, він стає законом.


Джерело: https://24tv.ua/ru/kabmin_hochet_uvelichit_minimalnuju_zarplatu_kogda_i_na_skolko_n1205730