Бойко заявив, що після перемоги на парламентських виборах його партія підвищить зарплати лікарів мінімум до 12 тис. грн

Партія "Опозиційна платформа – За життя" після виборів в Раду підтримає проект держбюджету тільки з витратами на медицину не нижче 5% від ВВП, заявив співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко.На фінансування медицини потрібно спрямовувати не менше 5% ВВП, а заробітна плата лікарів повинна становити не менше 12 тисяч гривень, заявив на зустрічі з працівниками Запорізької обласної клінічної лікарні співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко, повідомляє 21 червня сайт політсили."Лікарі бачать, наскільки сьогодні важко і пацієнтам, і їм виконувати свої службові обов'язки в умовах недофінансування і відсутність осудною політики Моз. Медичних працівників дуже образили, коли обіцяли підняти зарплату, поліпшити матеріальне забезпечення, а в реальності ситуація стала тільки гірше, – сказав політик. – Некомплект лікарів по країні становить 30%, тому що багато хто виїхав за кордон, бо там вищі зарплати і кращі умови. Тим не менше, залишилися люди, віддані своїй професії, і це дає впевненість, що все буде добре. Треба їм просто допомогти".
Після формування нового парламенту "Опозиційна платформа – За життя" буде голосувати за держбюджет тільки якщо там будуть збільшені витрати на медицину, пообіцяв Бойко.
"Потрібно збільшувати фінансування, що ми і зробимо після перемоги на парламентських виборах. Ми ніколи не підтримаємо бюджет з витратами на медицину в обсязі всього 3% ВВП. Цей показник буде мінімум 5%. А зарплата лікаря буде дорівнює зарплаті в промисловості – 12 тис. грн, а не 7 тис., як сьогодні", – резюмував співголова "Опозиційної платформи – За життя".


Джерело: https://gordonua.com/news/politics/bojko-zajavil-chto-posle-pobedy-na-parlamentskih-vyborah-ego-partija-povysit-zarplaty-vrachej-minimum-do-12-tys-grn-1057276.html