2030: які професії будуть затребувані?

Проривні технології, ультрасучасні професії, корпорації майбутнього - все це залишиться недосяжною мрією для більшості українських дівчаток і хлопчиків. Багато з громадян України, які поїдуть за кордон, будуть ставити клізми і розносити їжу на підносах, тому що в світі до 2030 року настає криза трудових ресурсів.

До 2025-2030-х років покоління «бебі-бумерів», народжене в 60-і роки, досягне пенсійного віку. Проблема в тому, що їх значно більше, ніж працездатних людей, які і повинні забезпечити їх благополучну старість. І жити вони будуть довше, ніж нинішні пенсіонери. Це і є причина того, що в найближче десятиліття в світі почнеться гостра нестача трудових ресурсів.

Погляньте на демографічний прогноз!

Населення США, Канади, Німеччини, Франції та інших цивілізованих країн поступово старіє. Саме тому Ангела Меркель і Джастін Трюдо днями заявили про готовність їх країн приймати нових мігрантів. Розвинені держави планують глобальне «висмоктування» з України та СНД працездатного, молодого населення.

Що чекає талановиту, розумну українську молодь за кордоном? Професія офіціанта або медсестри-доглядальниці, на які в Європі, США і Канаді буде дуже високий попит. Це будинки престарілих, лікарні, клініки, кафе і ресторани ... Шановні молоді громадяни України! Ваша батьківщина не забезпечить вашого майбутнього, тому вчіть мови.

Українські «бебі-бумери» теж будуть старіти, але вони, на відміну від західних країн, виявляться неплатоспроможними. Вони не отримають потрібного медичного догляду, куплять в аптеці недороге знеболююче, в супермаркеті - шкідливої їжі, повернуться додому, включать політичне ток-шоу і стануть слухати про те, що у нас соціальна держава, що Крим наш і Донбас ми повернемо ... Держава соціальна, а грошей немає, як же так виходить? ..

Проблема України: тут низька ділова активність, сюди не їдуть люди з капіталами, бо на нашій території невигідно робити гроші! Тут високі податки, заплутана податкова система, заборони і обмеження: 22% ЄСВ (єдиний соціальний внесок), 20% ПДВ (Податок на додану вартість), 18% прибутковий податок, 1,5% військовий збір, акцизи, мита. Тут 3600 державних підприємств, кожне з яких є корупційною годівницею. Це і є справжні причини того, що громадяни України стали економічними біженцями Європи.


Джерело: https://blogs.korrespondent.net/blog/politics/4173225/