200 шахтарів вугільних підприємств Західної України вимагали від держави виплатити борги по зарплаті

Близько 200 шахтарів вугільних підприємств Західної України зібралися 15 травня біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Вони вимагають у держави виплатити борги по зарплаті і купувати їх вугілля.

За словами шахтарів їм не виплатили зарплату за березень та квітень. Крім цього, є проблеми з реалізацією вугілля. По інформації від народного депутата Михайла Бондаря раніше весь вугілля ЛВБ підприємство купувало Госугольпостач, але після появи структур Кропачева ситуація різко змінилася.

"Госугольпостач купував раніше той вугілля, який добували на підприємствах ЛВБ і реалізовував на Центренерго. На жаль зараз Госугольпостач цього не робить, віддали це якимось приватним структурам так званого " смотрящего Кропачева. Ці приватні структури теж спочатку брали львівський вугілля, а тепер мовчать. Вугілля накопичується на складах, і крім цього у шахтарів немає грошей за свою реалізовану продукцію", - підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, на початку 2018 року державна компанія «Центренерго» заявляла про готовність викуповувати весь вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну.

У листопаді минулого року народний депутат Михайло Бондар заявив, що з-за бізнесмена Віталія Кропачева державні шахти втрачають 1,6 мільярдів гривень.


Джерело: https://www.unian.net/economics/energetics/10549554-shahtery-lvovsko-volynskogo-basseyna-mitinguyut-v-kieve-iz-za-kropacheva-nardep.html