У педагогічних колективах назріває невдоволення рівнем заробітної плати

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Кабінету Міністрів України з приводу необхідності підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших установ і закладів освіти, а також науково-педагогічних працівників.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» з 1 січня 2018 року підвищені на 10% розміри посадових окладів педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Рішення про підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, призвело до ще більшого порушення междолжностного рівня оплати праці педагогів, викликало справедливе невдоволення педагогів дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних, створило конфліктні ситуації в колективах.

Пунктом 2 постанови доручено Міністерству освіти і науки разом з Міністерством фінансів за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 розглянути питання про підвищення з 1 вересня 2018 оплати праці інших категорій педагогічних і науково-педагогічних працівників. У зв'язку з цим ЦК Профспілки вже звернувся до зазначених міністерств, отримавши відповідь з Міністерства освіти і науки України щодо підтримки позиції профспілки про доцільність зазначеного підвищення.

ЦК Профспілки на вимогу педагогів, а також профспілкових організацій, як представників їх прав та інтересів, вимагає прийняття Урядом рішення про підвищення на 10% розмірів посадових окладів і ставок заробітної плати педагогічних працівників комунальних установ і закладів освіти, а також науково-педагогічних та педагогічних працівників закладів вищої та професійно-технічної освіти з 1 вересня 2018 року.


Джерело: https://pon.org.ua/novyny/6608-profsplka-zvernulasya-do-uryadu-v-kolektivah-nazrvaye-nevdovolennya.html