Кабмін ініціює перевірки працевлаштування співробітників у сфері приватного бізнесу

5 вересня Уряд на своєму засіданні прийняв розпорядження № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Документ передбачає проведення Держпраці, ГФС, ПФУ, Нацполицией та іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками.

Кабмін доручив зазначеним відомствам провести:

• до 5 жовтня 2018 року інформаційно-роз'яснювальну кампанію про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин;

• починаючи з 5 жовтня 2018 року комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Уряд доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади переглянути власні нормативно-правові акти та внести в них зміни для посилення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками при реалізації наданих повноважень.

ГФС, ПФУ, Нацполиция та інші центральні органи виконавчої влади повинні подавати щомісяця до 10 числа Держпраці інформацію про проведену роботу для її узагальнення та подання до 15 числа Міністерством соціальної політики Кабміну.


Джерело: http://jurliga.ligazakon.ua/news/2018/9/19/180383.htm