В Україні запустили сервіс для отримання безкоштовної освіти Дія.Освіта

Міністерство цифрової трансформації сьогодні, 17 травня, презентувало нову національну платформу для навчання та допомоги у працевлаштуванні "Дія.Освіта". Сервіс містить сотні освітніх серіалів, вакансії від роботодавців, профорієнтаційний тест тощо, повідомляється на сайті Мінцифри.

"Дія.Освіта" створили на основі "Дія.Цифрова освіта" за підтримки Google.org через грант у $2 млн та допомогу технічних фахівців.

"На платформі – сотні освітніх серіалів, які допоможуть швидко опанувати нову професію. Вивчитися на графічного дизайнера або бариста, проектного менеджера або пекаря. Серіали безкоштовні та доступні для кожного", прокоментував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Спочатку користувачам пропонують скласти тест, який допомагає визначитися з напрямком та надає рекомендації щодо професії. Після цього можна навчатися на освітніх серіалах, проходити симулятори, що дозволяють на реальних кейсах перевірити свої навички. Після закінчення користувачі отримують сертифікат.

Після цього можна ознайомитись з актуальними вакансіями за обраною професією. Вакансії з сайтів Jooble, Work.ua та Robota.ua інтегровані в платформу, що дозволяє користувачам працевлаштуватися на першу роботу за новою спеціальністю.

Також на платформі залишаються доступними серіали з цифрової грамотності та кібербезпеки.

У Мінцифри додали, що весь контент доступний англійською мовою, аби надати можливість безкоштовно навчатися іноземцям. А для українців – це додаткова можливість покращити свою англійську.


Джерело: ubr.ua