Понад півмільйона українців звернулися до Держслужби зайнятості з початку року: скільки працевлаштувалися

Протягом січня-серпня поточного року послугами Держслужби зайнятості скористалося понад 523 тис. громадян, з яких 395 тис. мали статус зареєстрованого безробітного.

Головне

  • За даними Держслужби зайнятості, допомогу з безробіття отримували 255 тис. осіб, нову роботу за сприяння служби знайшли 145,5 тис. українців, із них 103,5 тис. – зареєстрованих безробітних.
  • Незмінною залишається тенденція високого попиту на кваліфікованих робітників з інструментом та працівників з обслуговування, експлуатації обладнання та машин. Роботодавці шукають досвідчених трактористів, водіїв, електриків, токарів, продавців, кухарів, пекарів, швачок, слюсарів, електрогазозварників.
  • У громадських та інших роботах тимчасового характеру брало участь понад 16,7 тис. осіб. Було видано 44,5 тис. направлень для участі безробітних у таких роботах у 19 регіонах.

Нагадаємо, у серпні поточного року криза в українському IT-секторі тривала. Кількість активованих профілів та відгуків кандидатів зростає, а рекрутери не встигають із пропозиціями.


Джерело: ubr.ua