Від початку року "Армія відновлення" зросла на 25%: роботи ведуться у 9 областях

Станом на середину січня 2023 року до виконання громадських робіт у рамках проекту "Армія відновлення" залучили майже 4,5 тис. безробітних у дев'яти регіонах країни. Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Варто зазначити, що наприкінці грудня минулого року у програмі брали участь майже 3,6 тис. осіб. Отже, за перші два тижні січня "Армія відновлення" зросла майже на 25%.

"Вже з січня до "Армії відновлення" долучилось майже 800 осіб, яким держава виплатила за виконання суспільно корисних робіт 5 млн грн. Загалом зі старту проекту наприкінці вересня 4,5 тисячі осіб, які були тривалий час – у середньому понад чотири місяців – без роботи, отримали її", – розповіла вона.

Суспільно корисні роботи наразі проводяться у Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській та Волинській областях. Найбільше безробітних залучено у Полтавській (1257 осіб), Сумській (887) та Київській (809) областях.

У Мінекономіки підкреслили, що участь у таких роботах з боку безробітних є добровільною і оплачується на рівні не нижчому від мінімальної зарплати (6700 грн), також не виключені доплати з обласних бюджетів.

Загалом за виконання таких робіт громадянам уже виплатили з моменту старту проекту 29 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів вирішив активізувати залучення безробітних українців до "Армії відновлення". Йшлося про роботи з ліквідації НС техногенного, природного та воєнного характеру, а також – для забезпечення потреб армії та економіки.


Джерело: ubr.ua