Розрив у зарплатах чоловіків і жінок значно скоротився за останні сім років, – Мінекономіки

З 2015 року різниця в оплаті праці жінок і чоловіків скоротилася на 7,4 відсоткового пункта. Крім того, Мінекономіки розробило Національну стратегію з подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року, яку найближчим часом має затвердити уряд, повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

Головне

  • "В Україні, згідно з даними Держстату, у 2021 році жінки заробляли в середньому на 18,6% менше, ніж чоловіки. Цей показник значно скоротився за останні сім років. Ще 2015 року він становив 26%", – зазначила глава Мінекономіки.
  • За її словами, прийняття і реалізація розробленої стратегії допоможе вдосконалити законодавство про рівну оплату праці, осучаснити трудове законодавство і прийняти закон про працю.
  • Зрештою виникне принцип рівної оплати за аналогічну роботу, незалежно від гендера. Якщо роботодавець порушуватиме правила, працівник зможе захистити свої права у суді.

Нагадаємо, 19 липня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9510, який покликаний вирішити питання заборгованісті з заробітної плати, зокрема у разі неплатоспроможності роботодавця.


Джерело: ubr.ua