Роботодавці зможуть отримати компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 22 серпня, уряд ухвалив рішення, яка передбачає компенсацію роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю у розмірі до 100,5 тис. грн, повідомили в Міністерстві економіки.

Головне

  • "Ми готові фінансово підтримувати роботодавців, які облаштують для осіб з інвалідністю робочі місця, щоб вони могли працювати у комфортних умовах. Сьогоднішнім рішенням уряд запроваджує програму виплат компенсації таким роботодавцям", – заявила перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.
  • За її словами, вже до кінця цього року вдасться облаштувати не менш як півтори тисячі робочих місць.
    Компенсація за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи сягатиме до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).
  • Компенсуватиметься облаштування робочого місця, зокрема придбання меблів, транспортерів для підйому сходами з електроприводом, допоміжних засобів для позиціонування курсору та тактильних комп'ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур, підйомних платформ для робочих місць, допоміжних засобів для забезпечення здатності чути та бачити.
  • Фінансування компенсації цього року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.
  • Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості у паперовій чи електронній формі заяву та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання зазначених засобів.

Нагадаємо, у червні Кабмін розширив програму компенсацій для бізнесу за працевлаштування ВПО та посилив контроль.