Масові скорочення у техногігантах. Google звільняє близько 12 000 працівників

Американська транснаціональна корпорація Google заявила, що скоротить близько 12 000 робочих місць, або більш ніж 6% від загальної кількості працівників, ставши останнім технологічним гігантом, який зменшить штат після багатьох років зростання, пише Bloomberg з посиланням на заяву гендиректора Сундара Пічаї.

За його словами, скорочення торкнеться співробітників по всьому світу. Топ-менеджер вказав, що бере на себе "повну відповідальність за рішення".

"Це важливі моменти, аби загострити нашу увагу, перебудувати базу видатків та спрямувати таланти та капітал на найвищі пріоритети", – вказав Пічаї.

Він зазначив, що компанія має суттєві можливості зі штучним інтелектом – ключовою сферою інвестицій, в якій Google зіткнувся зі сплеском конкуренції останнім часом.

Топ-менеджер зазначив, що Alphabet як власник Google буде сплачувати звільненим співробітникам не менш ніж 16 тижнів вихідної допомоги та шість місяців допомоги за хворобою в США. Працівники в інших державах отримуватимуть виплати відповідно до місцевих законів.

У результаті Google приєднується до багатьох інших технологічних гігантів, зокрема Meta Platforms, Twitter та Amazon, які різко скоротили свою діяльність на фоні нестабільної світової економіки та стрімкого зростання інфляції.

У жовтні компанія повідомила про прибуток та виторг за третій квартал, які не виправдали очікувань аналітиків. Зокрема, прибуток знизився на 27%, до $13,9 млрд порівняно з попереднім роком.

Нагадаємо, Goldman Sachs, який є одним з найбільших у світі інвестиційних банків, готується звільнити до 3900 співробітників. Скорочення передбачено з січня, оскільки генеральний директор Девід Соломон прагне підвищити прибутковість банку за умов економічних перешкод.


Джерело: ubr.ua