"Армія відновлення" зросла ще на 11%: роботи ведуться у 10 регіонах

До виконання суспільно корисних робіт у рамках проекту "Армія відновлення" вже приєдналося майже 5 тис. безробітних у десяти регіонах країни. Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Станом на 13 січня у програмі брали участь майже 4,5 тис. осіб. Таким чином, за півтора тижні "Армія відновлення" зросла на 11,1%.

"Минулого року держава профінансувала виконання таких робіт на 29 млн грн. У 2023 році на це передбачено 104 млн грн. Тому закликаємо регіони активно користуватися можливістю організації робіт із відновлення", – розповіла Бережна.

За її словами, перелік робіт у конкретному регіоні залежить від його потреб. Безробітних можуть залучити до робіт оборонного характеру, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру.

Наразі лідерами у залученні безробітних до таких робіт стали Полтавська (1418 осіб), Сумська (980 осіб) та Київська (майже 900 осіб) області.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів вирішив активізувати залучення безробітних українців до "Армії відновлення". Йшлося про роботи з ліквідації НС техногенного, природного та воєнного характеру, а також – для забезпечення потреб армії та економіки.


Джерело: ubr.ua