Впливає фактор мобілізації. В Україні кількість офіційних безробітних впала до рекордного мінімуму

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні продовжує зменшуватись. Станом на листопад налічувалося 239 тис. осіб, хоча ще в червні було 316 тис. Про це написав перший заступник голови податкового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

"Це рекордний мінімум не лише останнім часом, але загалом за всі місяці спостережень за безробіттям в Україні починаючи з 2003 року", – повідомив він.

Крім того, скоротилося також навантаження на одне вільне робоче місце і тепер становить сім кандидатів, тобто 7 до 1. Нинішній показник відповідає рівню грудня 2021 року та майже на 46% менший, ніж у червні 2022 року.

"Я впевнений, що фактор мобілізації впливає на зменшення кількості заявок на безробіття від чоловіків. Але показник упав порівняно з іншими місяцями війни навіть окремо щодо жінок", – додав нардеп.

Зазначимо, що йдеться про офіційні дані Держстату. Водночас, наприклад, Нацбанк у своєму інфляційному звіті прогнозує, що у першій половині 2023 року рівень безробіття сягне 35%, і його зниження до 18,2% очікується у 2024 році.

Раніше UBR.ua писав, що влада знайшла спосіб, як боротися з безробіттям. До суспільно корисних робіт почали залучати безробітних. Платитимуть мінімалку (6700 грн), а якщо відмовитись – відберуть допомогу.


Джерело: ubr.ua