Ринок IT-послуг продовжить зростання: в Мінцифри розповіли про особливості його розвитку

Кількість українських IT-фахівців у 2024 році зросте до 450 тис. осіб. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації з посиланням на спільне дослідження з рекрутинговою платформою BazaIT.

Як підкреслили в міністерстві, великі надії покладаються на джунів (фахівців-початківців) та світчерів (фахівців, які перекваліфікувалися).

"Провели опитування топових компаній з приводу їхньої готовності співпрацювати зі світчерами та фахівцями початкового рівня. Серед учасників – компанії Ciklum, SocialTech, MacPaw та інші", – розповіли в Мінцифри.

За даними дослідження, 86% IT-компаній уже співпрацюють або готові до найму співробітників без досвіду роботи, а 60% з них мають відповідні вакансії.

У відомстві пообіцяли розмістити перелік усіх junior friendly роботодавців на сайті it-generation.gov.ua.

Нагадаємо, у листопаді український ринок праці продемонстрував незначне сезонне зниження – роботодавці опублікували близько 54,7 тис. вакансій, що на 4% менше за жовтень, але на 8% більше жовтня-листопада 2021 року. Новим трендом стало те, що тепер роботодавці замість безкоштовних кави та печива почали залучати претендентів, пропонуючи генератори та безперебійний інтернет в офісах.


Джерело: ubr.ua