Рада збільшила мінімальний розмір аліментів: стосується інших членів сім'ї та родичів

Сьогодні, 26 січня, Верховна Рада затвердила законопроект №3881 про збільшення мінімального розміру аліментів, які стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів.

Документ встановлює розмір аліментів, які вони мають виплачувати дітей. Сума не повинна поступатись 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Закон регулює широке коло сімейних відносин між іншими членами сім'ї та родичами. Відповідна норма міститься у статті, яка регулює розмір таких аліментів.

Автори змін зазначили, що у 2017 році розмір аліментів збільшили з 30% від прожиткового мінімуму до 50% прожиткового мінімуму для дитини. Таке зростання стосувалося зобов'язань батьків щодо дітей. Проте вимоги до нарахування аліментів від інших членів сім'ї та родичів залишили на рівні 30%.

У результаті зазначений закон покликаний врегулювати таку невідповідність.

Нагадаємо, група народних депутатів зареєструвала законопроект №3881 у Верховній Раді 17 липня 2020 року. Перше читання документ пройшов 2 березня 2021 року за підтримки 339 нардепів.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/rada-uvelichila-minimalnyj-razmer-alimentov-kasaetsja-druhikh-chlenov-semi-i-rodstvennikov-4011904