Робота на дистанційці: яких фахівців шукають в Україні

Серед всіх актуальних вакансій в Україні на початок осені лише 7% передбачають віддалену роботу. Про це повідомляє кадровий портал grc.ua.

Лідером щодо роботи на відстані традиційно виступає Київ, на нього припадає 60% всіх подібних вакансій. До топ-5 увійшли Львівська (11%), Дніпропетровська (6%), а також Харківська та Одеська області (по 4%).

На сферу IT та телекомунікацій припадає 37% віддалених вакансій, на сферу продажів – 18%, на маркетинг, рекламу та PR – 13%. Водночас адміністративному персоналу у 6% випадків дозволяють працювати віддалено, а представникам вищого менеджменту – лише у 2%.

У порівнянні з довоєнними показниками роботодавці стали менше звертати увагу на кандидатів без досвіду. Якщо навесні 2021 року таких вакансій було 30-40%, то зараз – лише 16%. Більшість роботодавців (62%) шукає працівників з досвідом від 1 до 3 років, 21% роботодавців – від 3 до 6 років і лише 1% – понад 6 років.

За рівнем зарплат на віддаленій роботі попереду сфера ІТ – 77,3 тис. грн. До топ-3 входять представники вищого менеджменту – 40 тис. грн, а також рекламники та піарники – 26,8 тис. грн.

Варто зазначити, що на віддалену роботу припадає набагато більше резюме, аніж вакансій – 28% проти 9%. Серед претендентів 61% кандидатів мають досвід понад 6 років, немає жодного досвіду лише у 13%.

Серед українців, які шукають віддалену роботу, 55% становлять чоловіки та 45% – жінки. Найактивніша вікова група – від 18 до 30 років (37% вакансій).

Найбільше резюме опублікували айтішники та менеджери з продажів – по 9%. До топ-3 також потрапили дизайнери та художники з 6%.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни з Росією 30% українців втратили свою роботу.


Джерело: ubr.ua