Кількість вільних вакансій під час війни скоротилася, проте столиця лишається лідером серед інших регіонів.

Ринок праці у Києві залишається найбільшим ринком праці в Україні. Наразі у столиці відкрито близько 7250 вакансій. Про це в ефірі телеканалу "Київ" повідомив експерт ринку праці Сергій Марченко.


На даний момент столичний ринок перевершує Львів, Дніпропетровськ та Одесу разом узяті..


"Ринок праці Києва найбільший і, мабуть, найменше постраждав від війни. Але він постраждав і дуже сильно, наприклад, на тому ж сайті пошуку роботи перед початком війни щотижня роботодавців публікували 21 тис. вакансій, після початку війни кількість вакансій зменшилася до 1600", – сказав Марченко. Він додав, що кількість робочих місць безпосередньо залежить від кількості підприємств, що працюють. 


За даними Нацбанку, більшість компаній уже відновили діяльність. Водночас, аналітики порталу Work.ua з'ясували, що найбільші зарплати у столиці пропонують програмістам – від 30 тис. грн до 80 тис. грн, пише finance.ua.На другому місці – рієлтори (45 тис. грн). Далі за рівнем зарплат йдуть хірурги (50 тис. грн.), керівники (55-27,5 тис. грн.), менеджери (29-24 тис. грн.) та аналітики (25 тис. грн.). 


Найнижчі заробітки у Києві пропонують за такими вакансіями: прибиральниця (8000), покоївка (10 тис. грн) та охоронець (10,4 тис. грн). Середній оклад Києва становить 18 тис. грн. Нагадаємо, що в Україні спостерігається поступове зростання пропозицій роботи у низці сфер. Найбільший приріст вакансій – у категорії "Будівництво/оздоблювальні роботи".


Джерело: ubr.ua