Дефіцит Пенсійного фонду за рік перевищив 9 млрд. грн.

Дефіцит Пенсійного фонду України (ПФУ) за 2021 рік становить 9,1 млрд грн. Це випливає із оперативних даних, оприлюднених прес-службою відомства.

Загальна сума видатків ПФУ на пенсійні та інші заплановані виплати, у тому числі адміністративні, збільшилася на 41,6 млрд грн і досягла 520,9 млрд грн проти 479,3 млрд грн за 2020 рік.

У свою чергу, доходи фонду з усіх джерел фінансування склали 511,8 млрд грн. З них власні доходи були на рівні 334,2 млрд грн, що на 52,5 млрд грн більше, ніж у 2020 році. 26,5 млрд грн із власних доходів – кошти з держбюджету за деякі категорії застрахованих осіб та покриття недоотриманої суми коштів від застосування розміру ЄСВ.

Крім того, з державного бюджету України на фінансування пенсійних та інших запланованих виплат надійшло 177,6 млрд. грн.

У ПФУ зазначили, що фонд забезпечив виплату пенсій та грошової допомоги у повному обсязі по всіх регіонах України за винятком Криму та непідконтрольних територій Донбасу. Фінансування виплат проводилося відповідно до графіку виплат пенсій та грошової допомоги, погоджених Мінсоцполітики, через поточні рахунки у банках та поштові відділення.

Як повідомлялося, запровадження автоматичної оцінки нерухомості, яку почали проводити за допомогою спеціального сервісу, підвищило рівень надходжень до Пенсійного фонду на 42%, або 200 млн. грн.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/pensionnyj-fond-otchitalsja-o-rabote-za-predydushchij-hod-4011215