Кількість вакансій в Європі для українських IT-спеціалістів зростає

У третьому кварталі 2022 року кількість вакансій для українських IT-фахівців зросла на 15%. Про це повідомили в одному з великих джоб-бордів у Центральній та Східній Європі Just Join IT, передає "Укрінформ".

Найпопулярнішими категоріями стали Game Development, .NET, Analytics, Java, PHP та Python.

"Помітне збільшення кількості пропозицій для фахівців України може свідчити про те, що ринок позитивно оцінює віддалену модель співпраці та якість проектів, що їх реалізують українські програмісти. З початку року лише на Just Join IT з'явилося понад 25 тис. вакансій для українських фахівців", – розповів керівник відділу обслуговування клієнтів Just Join IT Міхал Шум.

Він звернув увагу на високий попит на українських фахівців, а найближчими місяцями він ще збільшиться.

Наприклад, кількість вакансій у категорії Game Development зросла вдвічі у липні-серпні. На зростання пропозицій від роботодавців можуть розраховувати фахівці у категоріях Business/Data Analyst, .NET розробники та DevOps інженери.

За даними Just Join IT, кількість вакансій для українських фахівців у GameDev збільшилася вдвічі, а в категорії Analytics опубліковано на 60% більше пропозицій порівняно з попереднім кварталом. Також зріс попит на .NET фахівців - на 55% більше вакансій.

Одним з найпопулярніших напрямків в IT залишається JavaScript – кількість вакансій у цій категорії є незмінно високою, а загалом на порталі розміщено понад 2 тис. вакансій на Friendly offers (категорія для українських фахівців). У третьому кварталі 2022 року найвищі зарплатні ставки для українців були у категоріях Security ($4-6 тис.) та Go ($4-5 тис.). Водночас середня зарплата в усіх категоріях становила $3-4 тис. на місяць.

Серед компаній, що опублікували вакансії у категорії Friendly offers, були Netflix, Meta, Volvo, Brainly. Мідл-спеціалістів переважно шукають у Volvo. Крім того, закордонні компанії відкриті для джуніорів. Наприклад, рекордом цього кварталу стала вакансія від компанії Optiver, яка шукає фахівця на позицію Junior Software Engineer з релокейтом в Амстердам і пропонує винагороду з мінімальною ставкою $16 тис.

Нагадаємо, у жовтні найбільша розвідувально-аналітична компанія у світі Recorded Future почала пошук співробітників в Україні.


Джерело: ubr.ua