Безробіття впало до рекордно низького рівня: чому українці не поспішають офіційно реєструватися

Станом на 1 листопада поточного року в Україні було зареєстровано близько 210 тис. безробітних, що є абсолютним рекордом в історії спостереження безробіття в Україні. Ніколи ще в країні не було такого низького показника. Про це повідомив заступник голови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

За його словами, на такий результат могло вплинути скорочення періоду виплати з безробіття до 90 днів. Крім того, чоловіки мають перед реєстрацією принести документи з військкомату.

Однак більшість змін відбулися наприкінці вересня. До того ж зміни про спрощення реєстрації було запроваджено в травні, натомість кількість безробітних падає від червня.

"Тому, гадаю, тут є дві інші головні причини – виїзд за кордон або можливість працевлаштуватися після втрати роботи на початку війни", – наголосив парламентар.

Нагадаємо, до суспільно корисних робіт в Україні в межах програми "Армія відновлення" на кінець листопада залучили понад 2000 безробітних. Найбільше людей отримали роботу в Сумській та Київській областях.


Джерело: ubr.ua