"Армія відновлення" набирає обертів: за тиждень її чисельність зросла у 1,5 раза

У рамках проекту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт вже залучили понад 2 тис. безробітних. Про це повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

За її словами, регіональна влада активно організує на місцях необхідні відновлювальні роботи та залучає до них все більше безробітних громадян. Так, станом на 21 листопада у роботах брали участь понад 1300 осіб.

На сьогодні такі роботи проводяться у Сумській, Чернігівській, Київській, Донецькій, Полтавській та Рівненській областях, а з грудня їх запустять у Волинській та Запорізькій областях.

"У суспільно корисних роботах задіяно вже понад 2000 людей, які втратили роботу. Вони перейшли у статус зайнятих і отримують оплату за виконання таких робіт не менше 6700 грн. Зараз держава виплатила їм уже 8,5 млн грн", – розповіла чиновниця.

Найбільшу кількість безробітних на сьогодні залучили у Сумській та Київській областях – 664 та 509 осіб відповідно. У Полтавській залучили 313 осіб, Донецькій – 262 особи, Чернігівській – 209 осіб, Рівненській – 67 осіб.

Як пояснили в Мінекономіки, найчастіше громадян залучають до зміцнення дамб, заготівлі дров для населення, а також розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування укриттів, відновлювальних робіт на об'єктах соціальної сфери та інших ремонтних робіт.


Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів вирішив активізувати залучення безробітних українців до "Армії відновлення". Йшлося про роботи з ліквідації НС техногенного, природного та воєнного характеру, а також – для забезпечення потреб армії та економіки.


Джерело: ubr.ua