Заборгованість перед шахтарями: на зарплати гірникам уже направили 370 млн. грн.

Станом на 14 грудня "Центренерго" перерахувало підприємствам вугільної галузі 370 млн. грн., які будуть направлені на зарплати шахтарям. Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, для цього провели аукціони між "Укренерго" та "Центренерго", яке 13 грудня отримало відповідні кошти.

"На сьогодні вже перші 370 млн грн спрямовані на вугледобувні підприємства. Ми очікуємо, що протягом цього тижня підприємства отримають кошти, що залишилися від "Центренерго". Ці кошти мають бути використані для виплат зарплат гірникам", – зазначив міністр.

Крім того, він зазначив, що ще близько 90 млн. грн. вдалося акумулювати за рахунок економії бюджету самого міністерства. Ці кошти також спрямують на зарплати гірникам, але ще потрібно отримати узгодження бюджетного комітету парламенту.

Також глава Міненерго закликав представників профспілок проконтролювати, аби керівництво підприємств використало перераховані кошти на виплату зарплат.

Нагадаємо, 13 грудня у Міненерго повідомили, що вугільним держпідприємствам спрямують близько 700 млн грн на виплати заборгованостей із заробітних плат.


Джерело: https://ubr.ua/market/industrial/zadolzhennost-pered-shakhterami-na-zarplaty-hornjakam-uzhe-napravili-370-mln-hrn-4010431