Україна увійшла в топ-10 країн, більше за всіх заробили на біткоіни

Українські інвестори заробили на біткоіни в 2020 році сотні мільйонів доларів на тлі того, як головна криптовалюта досягла нових історичних максимумів завдяки інтересу інституційних інвесторів.

За оцінками Chainalysis, українські трейдери в сукупності заробили близько $ 400 млн у вигляді отриманого прибутку в біткоіни в минулому році. Дослідницька фірма з Нью-Йорка опублікувала звіт, в якому перераховані 25 країн лідерів в даній категорії.

Американські інвестори очолили світовий список, зафіксувавши більше $ 4 млрд прибутку від торгівлі найпопулярнішою криптовалюта. Це в три рази більше, ніж у Китаю, який посів друге місце з показником $ 1,1 млрд.

Далі в порядку убування ідуть Японія ($ 900 млн), Великобританія ($ 800 млн), Росія і Німеччина (по $ 600 млн). Україна ($ 400 млн) посіла десяте місце.

"Інвестори майже у всіх країнах побачили найбільше зростання до кінця року", - відзначили експерти з Chainalysis.

Дослідницька компанія заявила, що її оцінки засновані на відстежуванні даних транзакцій від кріптосервісов, хоча децентралізований характер технології не дозволяє дізнатися, де знаходяться боку будь-якої окремої угоди.

Обсяги торгівлі криптовалюта часто різко зростають в періоди нестабільності, коли короткострокові трейдери прагнуть отримати прибуток від коливань цін. Багато учасників ринку говорять, що це ключова привабливість нового активу.


Джерело: https://ubr.ua/finances/finance-ukraine/ukraina-voshla-v-top-10-stran-bolshe-vsekh-zarabotavshikh-na-bitkoine-4003793