Співробітники Укрпошти вимагають 1 млрд євро компенсації за примусову вакцинацію

Співробітники АТ "Укрпошта" надіслали листа гендиректору Ігорю Смілянському, в якому вимагають гарантувати виплату компенсації у розмірі 1 млрд євро у разі появи побічних ефектів або ускладнень протягом року після вакцинації від коронавірусу. Про це Смілянський написав у Facebook.

У листі вказується, що побічними ефектами можуть бути "безперервний пронизливий крик", висока або "гранично висока температура" та інше.

Автор листа вважає неприпустимим обов'язкову вакцинацію та "шантаж" керівництва про усунення від роботи без збереження заробітної плати. Примус до участі у випробуванні експериментальної вакцини вони прирівнюють до перевищення службових повноважень Смілянським, що передбачено ст. 365 Кримінального кодексу.

"Як ви думаєте, навіщо топ-менеджерам така висока зарплата? Для того щоб якщо що, я міг виплатити 1 млрд євро шкоди співробітнику, який тільки на таких умовах згоден вакцинуватися", - прокоментував Смілянський.

Напередодні гендиректор "Укрпошти" повідомив, що у відділеннях за три дні було зроблено близько 10 тисяч щеплень від Covid-19. Пункти вакцинації запрацювали в "Укрпошті" 7 жовтня.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/sotrudniki-ukrpochty-trebujut-1-mlrd-evro-kompensatsii-za-prinuditelnuju-vaktsinatsiju-4008303