Перехід на гібридну роботу підвищує попит на коворкінги: названо найбільшого гравця

На початок липня цього року коворкінги в Україні були заповнені більш ніж на 70%. У першому півріччі загальна пропозиція у Києві становила 96 000 кв. м, що на 11% більше у порівнянні з тим самим періодом 2020 року. Про це свідчить дослідження на 44 ключових офісних ринках Європи та країн Близького Сходу (регіон EMEA) від Colliers International.

За кількістю орендованих приміщень найбільшим гравцем на ринку коворкінгів в Україні є Regus, що входить до групи IWG. Загальна кількість операторів у регіоні становить 1333.

При цьому гібридний формат роботи продовжить збільшувати попит на гнучке робоче місце. На кількох ринках зафіксовано зростання заповнюваності коворкінгів. Так, за перше півріччя загальна пропозиція збільшилася на 285 000 кв. м.

Одночасно оператори закрили низку локацій на 130 000 кв. м. Це пов'язано із оптимізацією бізнесу ще одного великого оператора – WeWork. Пік змін у першому півріччі був у Барселоні, Копенгагені, Лондоні та Осло.

Нагадаємо, протягом 2020-2021 років. українські роботодавці почали оптимізувати свої бізнес-процеси, що пов'язане із поширенням Covid-19. Дедалі більше підприємств переходить на гібридний формат роботи.


Джерело: https://ubr.ua/market/real-estate/perekhod-na-hibridnuju-rabotu-povyshaet-spros-na-kovorkinhi-4010164