Пенсійний фонд вже направив 800 млн грн на "карантинну" допомогу

Станом на 11 травня Пенсійний фонд профінансував 800 млн грн для забезпечення виплат "карантинної" допомоги бізнесу і найманим працівникам. Про це в Facebook повідомила прес-служба ПФУ.

Пенсійний фонд проводить виплати 8000 грн відповідно до постанови Кабінету міністрів №328 від 7 квітня цього року про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних карантинних заходів.

Нагадаємо, заявки на отримання такої допомоги почали приймати 19 квітня, а в кінці місяця стартували виплати 8000 грн. При цьому останній день подачі заявок - 18 травня.

Зі свого боку, фізичні особи-підприємці, які мають право на отримання одноразової допомоги згідно з постановою Кабміну, скаржилися на відмови, які приходять в "Дії". Ще в грудні багато ФОП дізналися, що перші 8000 грн їм не підходять через неправильне порядку розташування КВЕД.

Однак бізнесмени, які все ж внесли зміни після 1 січня, все одно залишилися ні з чим, зазначив президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак.


Джерело: https://ubr.ua/finances/finance-ukraine/pensionnyj-fond-napravil-uzhe-800-mln-hrn-na-karantinnuju-pomoshch--4002543