Пенсії зростуть не у всіх. Хто з працюючих пенсіонерів не отримає надбавку з 1 квітня

З 1 квітня 2021 року в Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам, які не потрапили під індексацію з 1 березня. Таких в Україні – 2,7 млн людей, тобто кожен четвертий пенсіонер продовжує офіційно працювати. Але далеко не кожен з них отримає добавку до пенсії за те, що не пішов на заслужений відпочинок.

На підвищення претендують приблизно 2 млн пенсіонерів-працівників.

Перерахунок отримають ті, кому пенсія була призначена або вже перерахована два роки тому і більше, тобто до 1 квітня 2019 року.

Точно не перерахують пенсіонерам-"новачкам", їх з квітня 2019 го по квітень 2021 року набралося близько 700 тис. людей. Їхній перерахунок буде не раніше квітня 2022 року.

Збільшення пенсії залежить від зарплати і тривалості страхового стажу та визначається для кожного пенсіонера індивідуально.

Якщо пенсіонер вже відпрацював два роки, але пенсію йому не збільшили, потрібно звернутися туди ж, де він оформляв пенсію – в відділення Пенсійного фонду за місцем проживання. Найкраще написати письмову заяву, на неї зобов'язані надати письмову відповідь, яку за необхідності можна оскаржити в суді.

Але для початку варто зателефонувати на гарячу лінію Пенсійного фонду 0800-503-753. Якщо назвете свої ПІБ та ІПН, працівники ПФ у багатьох випадках вам зможуть дати роз'яснення по телефону.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/pensii-vyrastut-ne-u-vseh-kto-iz-rabotayushchih-pensionerov-ne-poluchit-nadbavku-s-1-aprelya-1513554.html