Відмову в оформленні субсидій отримали 200 тис. українських сімей: названі причини

2021 року близько 200 тис. сімей не пройшли верифікацію для отримання субсидій, що становить 8% від загальної кількості потенційних отримувачів. Найчастішими причинами відмови у оформленні допомоги є великі суми на депозитах чи безробітні члени сім'ї. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

"Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, що перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась ", - сказав Музиченко.

За його словами, всі домогосподарства, які дійсно потребують субсидій, їх отримуватимуть.

У той же час найпоширенішими причинами відмови у призначенні виплат є такі:

  • наявність депозитів із сумами понад 100 тис. грн;
  • наявність у власності більше 2-3 житлових приміщень;
  • наявність працездатних членів сімей, які офіційно ніде не працюють і тривалий час перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Також Музиченко розповів, що люди, які отримують субсидії, сплачують за комунальні послуги на 98%. У той самий час середній показник оплат країни становить 87-88%.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/otkaz-v-oformlenii-subsidij-poluchili-200-tys-ukrainskikh-semej-nazvany-prichiny-4008827