У липні цього року Пенсійний фонд проведе індексацію пенсій ще для 1 млн пенсіонерів. Перерахунок торкнеться громадян, яким пенсію призначили в 2018-2020 роках, а також тих, хто отримує мінімальні виплати. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебная під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді.

За її словами, в результаті підвищення пенсій в поточному році отримають 10,5 млн громадян.

"На жаль, у 2017 році було змінено пенсійне законодавство таким чином, що дата щорічної індексації пенсій з 1 березня було вилучено. А для окремих категорій пенсіонерів - вчених, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, військовослужбовців - індексація зупинена", - зазначила міністр.

При цьому вона зазначила, що в парламенті вже зареєстрований урядовий законопроект №4668, яким поновлюється індексація для всіх пенсіонерів і встановлюється дата - 1 вересня.

Також міністр розповіла, що за станом на 1 квітня цього року середній розмір пенсії становив 3725 грн. Це на 17,5%, або 555 грн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував обов'язковий переклад виплат пенсій і соціальної допомоги на карткові рахунки з 1 вересня, як це раніше було закріплено постановою від 29 березня 2021 року.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/indeksatsija-vyplat-dlja-1-mln-pensionerov-zaplanirovana-na-ijul-kto-mozhet-rasschityvat-na-doplatu-4003614