Держдопомогу на комуналку українцям перераховують двічі на рік, - Мінсоцполітики

Житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезон. У разі призначення держдопомоги на 2021-2022 рр., Повторно звертатися за її призначенням в жовтні цього року не потрібно.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики. Тут відзначили, що розрахунок буде проведений органами соцзахисту населення самостійно (без звернення громадян).

За який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року - в разі, коли субсидія призначається з початку неопалювального сезону;
  • за I-II кв. поточного календарного року - в разі призначення допомоги з початку опалювального сезону;
  • за два кв., Що передують місяцю, який йде перед місяцем звернення за призначенням субсидії - в разі, коли допомога призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Якщо субсидію призначили з початку опалювального сезону, то доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованих виплат за серпень поточного року.

При призначенні субсидії з початку неопалювального сезону - пенсія враховується в розмірі нарахувань за березень поточного року.

У разі призначення держдопомоги на оплату "комуналки" не з початку опалювального (неопалювального) сезону - враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, тим, хто попереду місяцем, з якого призначається житлова субсидія.


Джерело: https://ubr.ua/finances/zhilishhno-kommunalnoe-hozjajstvo/za-kakoj-period-uchityvajutsja-dokhody-pri-raschete-razmera-subsidii-pojasnenie-minsotspolitiki-4007728