ФОПам в "червоних зонах" карантину заплатять по 8000 гривень: що запропонував Зеленський

Фізособам-підприємцям (ФОП) і працівникам підприємств, які постраждають від карантину в" червоних зонах", держава виплатить по 8000 гривень. Грошові компенсації малому бізнесу повернуть за дорученням президента. Володимир Зеленський вже вніс відповідний законопроєкт № 5300 на розгляд парламенту. Документ визначено як невідкладний.

У законопроєкті зазначено, що:

  • Розмір виплат становитиме 8000 гривень за рахунок держбюджету.
  • За рахунок місцевих бюджетів можуть виплачуватися додаткові суми. Їх встановлять безпосередньо на місцях.
  • Одержувачі мають перебувати на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
  • Місцем реєстрації одержувачів має бути регіон України, який віднесений до "червоної зони" карантину.

"Держава готова виплатити ФОПам і працівникам підприємств, які постраждають в результаті введених карантинних обмежень в червоних зонах, по 8000 гривень. Так само, як це було взимку", – також заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 24 березня.

Нагадаємо, у зв'язку з осіннім карантином вихідного дня допомогу в розмірі 8000 гривень отримали півмільйона українців. Всього переказали 3,64 млрд гривень.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/business/fopam-v-krasnyh-zonah-karantina-zaplatyat-po-8000-griven-1514534.html