Достойні зарплати бюджетники отримають лише до 2024 року

Вже з 2024 року бюджетники мають отримувати зарплати, які можна порівняти з окладами в приватному секторі. Зокрема, вчителі та лікарі низької кваліфікаційної категорії отримуватимуть по 13,5-15 тис. грн, а високій – близько 20 тис. грн і більше.

Такі зміни передбачено проектом розпорядження Мінекономіки.

У Кабміні таким чином вирішили реформувати систему оплати праці бюджетникам, запровадити єдині підходи до її формування та забезпечити конкурентну зарплату у цій сфері, тим самим підвищивши престижність такої роботи. Наразі проект розпорядження спрямований на погодження причетним центральним органам виконавчої влади.

Як зазначила заступник міністра економіки Світлана Глущенко, в уряді намагаються через розпорядження пригальмувати відтік кадрів із України.

Серед іншого в уряді окремо зупинилися на винагороді військовослужбовців, яка нараховуватиметься більш справедливо залежно від військових звань.

Нагадаємо, у рейтингу найбільш затребуваних професій вересня трійку лідерства утримували продажники, айтішники та банківські працівники. А ось із медициною ситуація нестабільна: високий попит на медпрацівників у серпні з 6,8% упав до 5,4%.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/zarplaty-po-20-tys-k-2024-mu-bjudzhetnikov-reshili-voznahrazhdat-po-dostoinstvu-4008197