Гроші на пенсії. Кабмін знайшов 5 млрд гривень для Пенсійного фонду

Кабінет міністрів додатково направив з держбюджету 5,3 млрд гривень на виплати пенсій, надбавок та на підвищення пенсій у 2021 році. Раніше ці кошти передбачалися на виплату допомоги, тепер же їх направили до Пенсійного фонду.

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 779-р.

"Здійснити збільшення обсягу видатків за програмою "Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду "на суму 5 311 800 тис. гривень", – йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо, нещодавно введення доплат для пенсіонерів старше 75 років перенесли з липня на вересень. Українці старше 75 років мали отримати на 400 гривень більше, але влітку на це не вистачило бюджетних коштів.

А в червні набув чинності закон про електронні трудові книжки, який передбачає відмову від паперового варіанту документа. І тепер за наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності людини пенсія за віком буде призначена автоматично.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/dengi-na-pensii-kabmin-nashel-5-mlrd-griven-dlya-pensionnogo-fonda-1564576.html