Виплата лікарняних медикам, які захворіли на COVID-19: у Фонді соцстраху назвали суму

Фонд соціального страхування з початку епідемії в Україні прийняв до оплати лікарняні на 1,8 млн грн для компенсації заробітної плати медикам, які захворіли на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба фонду.

"Гостре професійне захворювання медичних та інших працівників на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві й передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за час лікування гострого профзахворювання ФССУ компенсує застрахованим особам втрачений заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості стажу.

"З початку пандемії Фонд прийняв на оплату 500 таких листків непрацездатності на суму понад 1,79 мільйонів гривень", – йдеться в повідомленні.

Виплати здійснюються фондом починаючи з шостого дня непрацездатності до повного одужання, перші п'ять днів фінансує роботодавець. Підставою для надання зазначеної допомоги є виданий в установленому порядку листок непрацездатності та наявність акта розслідування нещасного випадку, пов'язаного з виробництвом.

Раніше повідомлялося, що в Україні запускають оформлення е-лікарняних в тестовому режимі.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/vyplata-bolnichnyh-medikam-zabolevshim-covid-19-v-fonde-socstraha-nazvali-summu-1475424.html