Всі лікарні України отримали гроші на надбавки медикам – Степанов

Всі медичні установи України отримали кошти для виплати надбавок медпрацівникам. Надбавки були введені з 1 вересня, тобто перша доплата відбулася в жовтні до зарплати за вересень. Загальна сума надбавок за вересень склала 1,27 млрд гривень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу про ситуацію з коронавірусом в Україні.

Також вже перераховані 1,18 млрд гривень за жовтень та нарахування триває, "щоб не було ніякої затримки з виплати", сказав Степанов.

Нагадаємо, з 1 вересня лікарям повинні виплачувати надбавки в розмірі 70% від окладу, медсестрам – 50% від мінімальної зарплати, молодшому медичному персоналу – 25% від мінімальної зарплати. На ці виплати в цілому з держбюджету виділено близько 6 млрд гривень.

Для того, щоб медики отримали доплати, головні лікарі лікарень повинні були подати заявки в Національну службу здоров'я заявки.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що зарплата лікарів другої ланки в Україні зараз одна з найнижчих, що неприпустимо для цивілізованої країни, а тим більше – в умовах ускладненої епідемічної ситуації.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/vse-bolnicy-ukrainy-poluchili-dengi-na-nadbavki-medikam-stepanov-1484368.html