Влада готує нові надбавки до пенсій: хто отримає гроші

Влада планує з 2021 року ввести доплати до пенсій для пенсіонерів віком від 75 років – подібні до тих, які цьогоріч були введені для пенсіонерів віком від 80 років. Про це повідомила голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми чекаємо 15 вересня, коли буде внесений державний бюджет. Я на постійному контакті з міністром фінансів. Він закладає надбавку і для осіб 75+. Будемо допомагати людям, які працювали переважно за радянських часів і мають дуже малу пенсію зараз", – розповіла вона.

За словами Третьякової, люди, яким більше 75 років, працювали за радянських часів, коли не було високих заробітних плат, тому їх пенсія зараз не є справедливою.

Раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд почав виплату додаткових 500 гривень пенсіонерам, чий вік перевищує 80 років. При цьому розмір надбавки до пенсій може бути і більше.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/vlasti-gotovyat-novye-nadbavki-k-pensiyam-kto-poluchit-dengi-1473922.html