У Женеві встановили найвищу мінімальну зарплату в світі

У швейцарському кантоні Женева мінімальна заробітна плата з 1 листопада 2020 року становитиме близько 23 франків (25 доларів) на годину. Про це повідомляє CNN.
На пройшов 27 вересня референдумі громадяни підтримали введення мінімальної погодинної оплати праці на рівні 23 швейцарських франків без вирахування податків, що на 5 франків більше, ніж зараз.
У Женеві місцеві профспілки розраховують, що підняття мінімалки дозволить "подолати бідність, сприяти соціальному згуртуванню і поваги до гідності людей".
Оскільки в Швейцарії стандартна тривалість робочого тижня - 42 години, то заробітна плата працівника з мінімалкою без вирахування податків може перевищувати 4000 євро.
У кантоні стверджують, що тепер в Женеві буде "найвища в світі мінімальна заробітна плата". У той де час Женева - одне з найдорожчих для проживання місць в світі.
Відзначимо, в Україні з 1 вересня мінімальна заробітна плата зросла з 4723 грн до 5000 грн на місяць. Тобто при 8-годинному робочому дні женевец з мінімалкою буде отримувати в день більше, ніж українець на місяць.
Нагадаємо, в Міністерстві фінансів України заявили, що схвалена Верховною Радою України підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень з 1 вересня 2020 року стимулювати зростання споживчого попиту і детінізацію зарплат.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/v-zheneve-ustanovili-samuyu-vysokuyu-minimalnuyu-zarplatu-v-mire-1480522.html