В Україні зросла мінімальна зарплата

Сьогодні, 1 вересня, в Україні збільшився рівень мінімальної заробітної плати. Відповідно до закону №822-ІХ про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік мінімалка виросла з 4,723 тис. Грн до 5 тис. Грн.
Це тільки перший етап підвищення. Передбачається зростання до 6 тис. Грн з наступного року і ще одне підвищення в 2021-м - до 6,5 тис. Грн.
"З підвищенням мінімальної заробітної плати зростуть і доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, вихователів, соцпрацівників, оскільки їх посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, а також медиків", - раніше відзначив президент Володимир Зеленський.
З урахуванням збільшення мінімалки Кабмін прийняв рішення про підвищення з 1 вересня розміру посадового окладу працівників 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери до 2225 грн.
Додаткові витрати на оплату праці через ці підвищень забезпечено за рахунок економії витрат, передбачених в бюджеті на обслуговування держборгу.
Нагадаємо, 6 серпня президент подав до парламенту законопроект про зміни держбюджету на поточний рік. 25 серпня на позачерговому засіданні Верховна Рада схвалила документ. У першому читанні позитивно проголосували 326 нардепів, а в другому - 295. Глава держави підписав законопроект 29 серпня.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/v-ukraine-vyrosla-minimalnaja-zarplata-3895563