В Україні стало більше сезонної роботи: скільки платять

В Україні припинилося зростання безробіття, що было викликане карантином – про це свідчать офіційні дані Держстату та Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Втім, конкуренція на ринку праці зросла вдвічі – на одну вакансію претендують 4-6 людей.

Тим, хто тимчасово залишився без роботи, можуть прийти на виручку сезонні підробітки. За словами незалежного HR-експерта Тетяни Пашкіної, влаштуватися на сезонну роботу зараз простіше, ніж місяць-два тому. Хоча в цілому сезонних вакансій менше на 25%, ніж рік тому – близько 15 тис.

"Зарплати вражають не всіх, але, наприклад, в теплицях з вирощування овочів можна заробити 12 тис. грн, кухарем – 9 тис. грн, покоївкою – 9 тис. грн, садівником – 6 тис. грн, продавцем їжі на пляжі – 13 тис. грн, але робота відрядна, – навела приклади Пашкіна. – Шукачам сезонної роботи варто звертати увагу не тільки на зарплату, а й на соцпакет. Платити можуть небагато, але забезпечать житлом, харчуванням, форменим одягом, тобто вдасться виграти за рахунок скорочення витрат".

Крім того, часто роботу в курортних містечках можна знайти прямо на місці. Але навіть незважаючи на кризу, на ринку праці є професії, володарів яких "відривають з руками".


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-ukraine-stalo-bolshe-sezonnoy-raboty-skolko-platyat-1461763.html