В Україні скоротили кількість відділень Пенсійного фонду

Кабінет міністрів України вніс зміни до бюджету Пенсійного фонду України (ПФУ), з якого тільки в червні виділили 2,5 млрд гривень. При цьому уряд вирішив скоротити чисельність територіальних органів ПФУ.

Документ передбачає скорочення числа територіальних органів ПФУ на 5%, тобто 1200 відділень, повідомляє УНІАН. У Кабміні пояснили, що це робиться для "оптимізації структури територіальних органів та вдосконалення діяльності системи органів Пенсійного фонду".

Стосовно бюджету ПФУ, проєктом передбачено збільшення доходної та видаткової частин бюджету на 32,9 млрд грн. При цьому асигнування з держбюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій та дефіциту коштів Пенсійного фонду зростуть на 29,7 млрд грн.

Витрати ПФУ за рахунок власних коштів зростуть на 13,5 млрд грн, за рахунок коштів держбюджету – на 19,5 млрд грн (для фінансування щомісячної компенсаційної виплати пенсіонерам старше 80 років і виплати одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн). При цьому на 59,7 млн грн зменшаться витрати на фінансування адміністративних витрат, що пов'язано з оптимізацією кількості співробітників.

"З урахуванням зазначених змін бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік є збалансованим з залишком коштів на кінець року 224,8 млн грн", – йдеться в постанові.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-ukraine-sokratili-kolichestvo-otdeleniy-pensionnogo-fonda-1462360.html