У "Слузі народу" розповіли про економічні плани Верховної Ради на осінь

У вересні Верховна Рада може розглянути ініціативу про податкову амністію. Про це на пресконференції сказав голова політичної партії "Слуга народу", перший заступник керівника однойменної фракції Олександр Корнієнко, повідомляє УНІАН.

"Запланована податкова амністія, про яку ми давно говорили. Форма узгоджується. У вересні ухвалюватимемо перше читання (йдеться про ухвалення законопроєкту в першому читанні – Ред.)", – сказав депутат.

Корнієнко також відзначив, що триває дискусія щодо податку на виведений капітал. За його словами, необхідно визначитися стосовно необхідності ухвалення такого рішення, і якщо це буде підтримано, то яким чином його запроваджувати.

Він нагадав, що є ініціатива стосовно спеціального режиму оподаткування для культурних індустрій, і додав, що можливо парламент розгляне подібні ініціативи, які можуть поширюватися на інші галузі.

Також він нагадав, що в Раді зареєстрований законопроєкт про індустріальні парки і його ухвалення дозволить інвесторам заходити в Україну.

Крім того, Корнієнко відзначив, що восени парламент планує ухвалити закон про "інвестиційних нянь" і низку законів, що стосуються земельної реформи.

Також депутат зазначив, що надходження, які будуть завдяки ухваленому рішенню, необхідно спрямовувати та в розвиток – зокрема, на проєкт "Велике будівництво", а також на реконструкцію культурних об'єктів, об'єктів соціальної сфери – шкіл, дитячих садків.

На наступній сесії, за словами Корнієнка, також планується розглянути ініціативу президента Володимира Зеленського про підвищення мінімальної заробітної плати, що дозволить підвищити соціальні виплати для всіх категорій населення.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду з пропозиціями щодо зміни податкової системи країни.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-sluge-naroda-rasskazali-ob-ekonomicheskih-planah-verhovnoy-rady-na-osen-1464950.html