В Офісі Президента готові платити 43 тисячі гривень, у Верховній Раді - 17

Міністри один за іншим скаржаться на свої зарплати і натякають, що їхня праця повинні оплачуватися значно вище. Міністр освіти Анна Новосад нарікає, що за зарплату в 36 тисяч гривень не змогла б утримувати дитину. Віце-прем'єр Дмитро Кулеба зізнається, що почав витрачати заощадження - зарплати не вистачає.

Тим часом проаналізуємо, а на які зарплати сьогодні реально працевлаштуватися на держслужбі. Ми ознайомилися з вакансіями на офіційному сайті вакансій на держслужбу. Отже.

Йдуть пошуки держсекретаря Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Оклад - 33 600 гривень. Але передбачені ще різноманітні надбавки. Вимоги: вища освіта, загальний стаж роботи не менше 7 років, з яких 3 на керівних посадах, знання державної мови і вільне володіння англійською та (або) французькою. На такий же оклад шукають і держсекретаря в Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища. Вимоги аналогічні.

Протягом 10 днів буде йти прийом документів від кандидатів на посаду глави Державної Регуляторної служби і глави Держсоцслужби. Стартова зарплата - 29400 гривень.

Дещо менше пропонують претендентам на посади глав: Держагентства з культурної спадщини, Держагентства з розвитку туризму, Державного агентства України з питань мистецтва, Держслужби з питань культурної Спадщини. Оклад - 24 тисячі гривень.

До 22 січня йшов прийом документів від кандидатів на посаду керівника експертної групи по внутрішній і зовнішній політиці Офісу президента. Рівень зарплати вказано на рівні 43 210 гривень. З них - 10 тисяч гривень оклад, 33,2 тисяч гривень надбавка за особливо важливу роботу, інші доплати. Від претендента потрібно вищу освіту. Не менше двох років роботи на керівних посадах. Знання української мови. Володіння іноземною мовою необов'язково.

У кілька комітетів Верховної Ради потрібні заступники керівника секретаріату на зарплату 16965 гривень. Таку ж зарплату пропонують кандидату на посаду керівника департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента.

На зарплату з окладом в 5-10 тисяч гривень на даному порталі можна знайти більше сотні вакансій і це тільки в різні органи держвлади з офісом в Києві.


Джерело: https://kp.ua/politics/657866-komu-rabota-v-ofyse-prezydenta-hotovy-platyt-43-tysiachy-hryven-v-verkhovnoi-rade-17