В Європі хочуть посилити безпеку та умови праці сезонних робітників

Після того, як в Україні заборонили брати гроші з трудових мігрантів, Європейський парламент схвалив резолюцію, що закликає Єврокомісію оцінити умови зайнятості, охорони праці та здоров'я для транскордонних і сезонних працівників. Документ опублікований на офіційному сайті Європарламенту.

Європейська влада хоче поліпшити роль посередницьких агенцій, виявити недоліки в законодавстві ЄС і провести можливий його перегляд. Останні події показали, наскільки європейські країни потребують додаткових трудових ресурсів.

У тексті резолюції також міститься заклик до поліпшення координації систем соціального забезпечення, яке необхідне для боротьби з соціальним шахрайством і зловживанням правами мобільних працівників. Резолюція була схвалена більшістю депутатів.

"Ця пандемія підкреслює нестабільність умов праці для 17 млн мобільних працівників в ЄС, з яких сотні тисяч – транскордонні, прикордонні та сезонні працівники. Поліпшення соціального захисту було необхідне ще до цієї кризи, але відсутність заходів безпеки на спаржевих і полуничних фермах або бойнях в Нідерландах чи Німеччині відкрило багатьом очі", – заявила Петра де Суттер, депутат Європарламенту.

Нагадаємо, через пандемію COVID-19 частина заробітчан втратили роботу. За оцінками уряду, за час всесвітнього карантину в Україну повернулися 2,2 млн заробітчан.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-evrope-hotyat-usilit-bezopasnost-i-usloviya-truda-sezonnyh-rabochih-1458950.html