У бюджет-2021 закладають гроші на нові зарплати лікарям "швидкої" – Степанов

Міністерство охорони здоров'я заклало в підготовлений урядом проєкт держбюджету-2021 підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. гривень. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"В цей час тариф надання екстреної медичної допомоги розраховується, зважаючи на кількість населення в регіоні. Тобто сама сума, яку держава виплачує за "екстренку", нині становить 164 грн на людину. На наступний рік ми запропонували, щоб тариф становив 412 грн. Ми врахували підвищення зарплат. Зарплата лікаря, за нашими розрахунками, має становити близько 21-22 тис. грн, водія – не менше ніж 12 тис. грн. Крім цього, в засоби заклали весь перелік ліків", – сказав Степанов на брифінгу.

При цьому міністр додав, що для екстреної меддопомоги вводять індикатори якості роботи, наприклад час доїзду і маршрутизація.

"Наразі в Україні вчасно приїжджають до пацієнта тільки в 31% випадків, в наступному році ми розраховуємо на 60%, у 2022-му – 75%, в 2023-му – не менше 85%. У нас є план реформування екстреної медичної допомоги. Якщо індикатори якості не виконуватимуться, то є відповідні знижувальні коефіцієнти", – сказав Степанов.

Нагадаємо, раніше на фінансування екстреної медичної допомоги уряд додатково виділив 1,26 млрд гривень.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-byudzhet-2021-zakladyvayut-dengi-na-novye-zarplaty-vracham-skoroy-stepanov-1476885.html